Skip to main content

Méér dan alleen een houten constructie

Het grote volume hout wat in de constructie is verwerkt is bijzonder. Maar nóg specialer is het feit dat naast de 204 appartementen ook de liftschacht en de trappenhuizen volledig in hout worden gebouwd. Dit is op deze schaal zeer bijzonder, zelfs voor Europese begrippen. Over het algemeen worden trappenhuizen en liftschachten namelijk nog altijd in beton uitgevoerd. Wonen in Woodstone is dus echt een primeur!

Milieuvriendelijk

Bouwen in hout is uiterst vriendelijk voor het milieu. Hout slaat namelijk CO2 op in plaats van dat het CO2 uitstoot. Hout is bovendien een hernieuwbare grondstof.
Omdat hout snel weer aangroeit en ook in de toekomst makkelijk is aan te passen, is het uitermate geschikt om mee te bouwen. En hiermee draag je als koper weer je steentje bij aan een duurzame toekomst.

Waar komt het hout vandaan?

Voor de constructie van de gebouwen in Woodstone wordt gebruik gemaakt van kruislaags gelijmd hout. Ook wel CLT (Cross Laminated Timber) genoemd. Deze samenstelling zorgt voor een stabiele constructie en werkt daarnaast makkelijk en efficiënt. Het hout wat hiervoor gebruikt wordt, is afkomstig uit Oostenrijkse bossen. De massieve CLT-panelen, die variëren qua afmetingen en dikte, worden vervolgens bij een fabrikant in Oostenrijk geproduceerd. Dit betekent dat alle sparingen, gevelopeningen en doorvoeren tot op de millimeter precies in de fabriek worden gezaagd voor een snelle en efficiënte assemblage.

Flatpack methode: slim en verantwoord

Om het milieu nog minder te belasten gaan we nog een stapje verder. Zo is er nagedacht over hoe we vanuit economisch en technisch oogpunt zo efficiënt mogelijk kunnen omgaan met het transport.
Zodra alle CLT-vloer en wandelementen kant- en klaar uit de fabriek komen, worden deze, volgens de flatpack methode, in volgorde van assemblage verpakt en vervoerd. Dit zorgt voor maar liefst 80% minder transport dan bij beton bouw!

Woongenot

Tot slot delen we vast een paar voordelen van wonen in hout met je. Buiten het feit dat CLT bijzonder duurzaam, energiebesparend en luchtdicht is, zorgt dit materiaal bovendien voor een behaaglijk en gezond binnenklimaat. De wanden worden voorzien van gips waardoor je, in tegenstelling tot beton, geen last hebt van scheurvorming. Daarmaast kun je rekenen op een prettige akoestiek. Doordat er wordt gewerkt met prefab materialen wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en hoef je dus minder lang te wachten voordat je woning wordt opgeleverd.

Bekijk hier de specificaties per woningtype