Skip to main content

Als een drieling
aan de Westtangent

Neelu Boparai

Drie identieke woontorens in het centrum van Heerhugowaard

Deze torens staan als een drieling aan de Westtangent en zijn ten opzichte van elkaar licht verdraaid waardoor ze steeds op een eigen wijze de aandacht trekken.

Ieder gebouw staat op een robuust vormgegeven betonnen basement. Vanaf de eerste verdieping wordt de draagstructuur helemaal in CLT (kruislings verlijmd massief hout) uitgevoerd. De gevels worden voorzien van steenachtige gevelbekleding in combinatie met hergebruikt Azobé hout dat ooit als damwanden dienst heeft gedaan en daarmee een circulaire toevoeging is aan het project.

Het ontwerpproces van de woongebouwen in CLT begon met het bepalen van de houten hoofdstructuur door Hamlet. Dit vormde de basis van waaruit ons ontwerpteam de draad verder oppakte.

Een grote diversiteit aan woningen

Binnen deze structuur heeft Boparai een grote diversiteit aan woningen ontworpen, variërend van studio’s tot 2-, 3-, en 4-kamerwoningen met oppervlaktes van 40 m2 tot en met 134 m2. De woningen hebben allen een buitenruimte/tuinkamer die als wintertuin is vormgegeven. De driehoekige vormgeving van deze wintertuinen zorgt ervoor dat ze als serres werken en geven de bewoners maximaal uitzicht. Omdat ze aan één zijde geluid belast zijn doen de wintertuinen ook dienst als geluidswering. Op koude winterdagen zijn ze ook goed te gebruiken. Zodra de zon erop staat warmen de serres op en is het er lekker toeven.

Het houten plafond in de woonruimtes is een mooie reminder dat je in het grootste houtbouw project van Europa woont. Zelfs de kernen met daarin de trappen en lift zijn in CLT uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot de vaker toegepaste hybride systemen, waarbij beton wordt gebruikt om de kernen te realiseren. Door het maximaal toepassen van CLT ontstaat er een significante CO reductie. Tegelijkertijd gaat de droge houtbouw ook nog eens snel waardoor de bouwtijd aanzienlijk verkort wordt. Ook de keuze voor veel prefab-materialen en kant-en-klare badkamermodules dragen bij aan een snelle en hoogkwalitatieve realisatie.

Het houten plafond in de woonkamer is een mooie reminder dat je in het grootste houtbouwproject van Europa woont

Ontwikkeling

M.J. de Nijs Projectontwikkeling
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Realisatie

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Verkoop & Informatie

Broekman makelaars
tel. 072 - 562 55 44
www.broekmanmakelaars.nl
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl

Verkoop & Informatie

VLIEG Makelaars
tel. 072 - 571 71 44
www.vlieg.nl/makelaar-heerhugowaard
heerhugowaard@vlieg.nl

© 2023 Wonen in Woodstone • Website by Sixtyseven VastgoedcommunicatieDisclaimer • Privacy verklaring