Skip to main content

Hét woningbouw­project voor
mensen met een groen hart

We bouwen Woodstone duurzaam. Maar wat ­betekent dat eigenlijk en wat heb je eraan? We ­zetten alles voor je op een rij. Heb je nog vragen over dit onderwerp, dan helpt de makelaar je graag.

Zo circulair is jouw nieuwe woning

Duurzaamheid is hét speerpunt van Woodstone. Jouw nieuwe woning wordt zeer energiezuinig (BENG). Maar we gaan nog een stap verder. Het project wordt onderdeel van de Duurzame Ring Heerhugowaard waarbij sterk wordt ingezet om restwarmte uit de industrie te benutten voor de verwarming van bedrijven en woningen. Bovendien wordt Woodstone een circulair gebouw waarbij de meeste materialen in de toekomst kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt. Van de CLT casco’s, de gevels en de gipsplaten tot de kozijnen, deuren en het sanitair. Alles kan worden hergebruikt of gerecycled. En hoewel dat wellicht pas over honderd jaar zal zijn, geeft het een goed gevoel dat de generatie na ons niet wordt opgezadeld met gebouwen en materialen waar niets meer mee kan worden gedaan.

Duurzaam huis met energielabel A+++

Jouw nieuwe woning wordt nagenoeg volledig van Cross ­Laminated Timber (CLT). Daardoor verminderen we de ­CO2-uitstoot. Bovendien zijn alle vertrekken in je appartement qua ­­­temperatuur apart in te regelen. Nagenoeg alle woningen krijgen energielabel A+++. Dat merk je straks in je energierekening en daarbij belast je het milieu minder. Een energiezuinige woning heeft een veel ­geringere CO2-uitstoot.

Bodemenergie (WKO)

De Duurzame Ring Heerhugowaard Exploitatie B.V. levert ­duurzame warmte en koude aan Woodstone. Dat doet ze door ­middel van bodemenergie in combinatie met warmtepompen, een zogenaamd, Warmte Koude Opslag, WKO-systeem. In een WKO-systeem wordt grondwater in de dieperliggende bodem (circa 200 meter diep) benut als energiebuffer. De afleverset, in de ­warmtekast in jouw appartement, zorgt voor de juiste individuele ­hoeveelheid warm tapwater en verwarming. Het benutten van ­bodemenergie is een duurzame oplossing. Het verbruik van ­fossiele ­brandstoffen (onder meer aardgas) voor ­energieopwekking én de ­CO2-uitstoot wordt hiermee fors teruggedrongen. Er zijn ­plannen om het WKO-systeem in de toekomst aan te ­sluiten op het hoofdnet van de Duurzame Ring ­Heerhugowaard ­waardoor er eveneens retourwarmte van de industrie ­zal worden hergebruikt.

Ontwikkeling

M.J. de Nijs Projectontwikkeling
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Realisatie

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Verkoop & Informatie

Broekman makelaars
tel. 072 - 562 55 44
www.broekmanmakelaars.nl
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl

Verkoop & Informatie

VLIEG Makelaars
tel. 072 - 571 71 44
www.vlieg.nl/makelaar-heerhugowaard
heerhugowaard@vlieg.nl

© 2023 Wonen in Woodstone • Website by Sixtyseven VastgoedcommunicatieDisclaimer • Privacy verklaring