Skip to main content

Circulair en duurzaam
bouwen én wonen

Zo circulair is jouw nieuwe woning

Duurzaamheid is hét speerpunt van Woodstone. Jouw nieuwe woning wordt zeer energiezuinig (BENG). Maar we gaan nog een stap verder. Het project wordt onderdeel van de Duurzame Ring Heerhugowaard waarbij sterk wordt ingezet om restwarmte uit de industrie te benutten voor de verwarming van bedrijven en woningen. Bovendien wordt Woodstone een circulair gebouw waarbij de meeste materialen in de toekomst kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt. Van de CLT casco’s, de gevels en de gipsplaten tot de kozijnen, deuren en het sanitair. Alles kan worden hergebruikt of gerecycled worden. En hoewel dat wellicht pas over honderd jaar zal zijn, geeft het een goed gevoel dat de generatie na ons niet wordt opgezadeld met gebouwen en materialen waar niets meer mee kan worden gedaan.

Snel en duurzaam bouwen

Jouw nieuwe woning wordt nagenoeg volledig van hout Cross Laminated Timber. Daardoor verminderen we de CO₂-uitstoot. Tegelijkertijd gaat die droge houtbouw ook nog eens snel. Door te werken met veel prefab-materialen wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Ook de afbouw wordt zo modulair mogelijk. Zo behouden we de snelheid en kan je woning eerder worden opgeleverd.

Veel comfort én energieneutraal

Woodstone wordt hét voorbeeldproject als het gaat om energieneutraal wonen. Want er wordt verdergegaan dan de BENG-norm. Hoge isolatiewaarden, goede luchtdichtheid, tripple glas, warmteterugwinning uit douchewater (douche WTW) en warmtewinning uit gebalanceerde ventilatie verlagen de energievraag aanzienlijk. Tegelijkertijd is het comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat uitstekend.

De gebouwen worden voorzien van zonnepanelen zodat ze energieneutraal worden. Er komt een centrale warmtepomp op de begane grond met een afleverset en vloerverwarming- en koeling per appartement. Je kunt straks dus rekenen op een behaaglijke vloerverwarming. Ook kent Woodstone straks een Smart Grid, een slim elektriciteitsnetwerk. De duurzame energie die wordt opgewekt, wordt opgeslagen en kan wanneer nodig worden uitgewisseld. De elektriciteit vanuit het gebouw kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het laden van auto’s en vice versa. Verder worden de entreeruimtes van de gebouwen en de appartementen voorzien van een energiemonitoringsscherm. Zo kun je precies zien hoeveel energie er wordt verbruikt en opgewekt. De zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen worden geëxploiteerd door één partij om de energievraag en het –aanbod maximaal te kunnen uitwisselen. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Want jouw energierekening gaat zo al snel van een paar honderd euro per maand naar een paar tientjes per maand.  

Ontwikkeling

M.J. de Nijs Projectontwikkeling
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Realisatie

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Verkoop & Informatie

Broekman makelaars
tel. 072 - 562 55 44
www.broekmanmakelaars.nl
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl

Verkoop & Informatie

VLIEG Makelaars
tel. 072 - 571 71 44
www.vlieg.nl/makelaar-heerhugowaard
heerhugowaard@vlieg.nl

© 2023 Wonen in Woodstone • Website by Sixtyseven VastgoedcommunicatieDisclaimer • Privacy verklaring