Skip to main content

Wonen in Woodstone is duurzaam,
comfortabel én gezond

Duurzaam huis met energielabel A+++

Alle woningen voldoen aan de eisen voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). De woningen van Woodstone worden aangesloten op de Duurzame Ring van Heerhugowaard. Zo worden zij voorzien van duurzame bodemenergie (WKO). Alle houten kozijnen zijn voorzien van HR++ beglazing. De ventilatie werkt met een warmte terugwin systeem. Hierdoor gaat er zo min mogelijk energie verloren. Op het dak van het woongebouw komt circa 90 m2 aan zonnepanelen. Deze leveren de energie naar de centrale voorzieningen. De woningen krijgen nagenoeg allemaal het energielabel A+++. Dit merk je straks aan je energierekening en het milieu wordt minder belast.

Constructie van hout (CLT)

Duurzaam, circulair en gezond. Het casco van elk gebouw van Woodstone wordt opgetrokken uit Cross Laminated Timber (CLT). Een oersterk, massief hout dat overal ter wereld al wordt toegepast voor de bouw van woningen en appartementen. Bij die CLT-bouw worden dikke houten planken kruislings onder hoge druk met elkaar verlijmd. Zo ontstaan er grote panelen van maar liefst 22 meter lang en acht meter breed. De dikte van deze panelen kan variëren van zes tot maar liefst 36 centimeter. Door de kruislingse verlijming ontstaan er zeer sterke, stabiele panelen die enorme krachten kunnen weerstaan. Vandaar dat CLT zich erg goed leent om grote bouwwerken mee te realiseren. Met een computergestuurde frees- en zaagmachine worden vervolgen de uitsparingen voor bijvoorbeeld ramen en deuren uit de panelen gezaagd. Alles tot op de millimeter nauwkeurig.

Hout heeft de toekomst. Beton niet.

We gaan er geen doekjes om winden: de bouw is een groot energie- en materiaalverbruiker. Inclusief de industrie en transport is ze verantwoordelijk voor 40-45% van het energieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot. CO2-uitstoot is de voornaamste oorzaak van klimaatverandering. Stoppen met bouwen is echter geen optie, in tegendeel: we hebben te maken met een enorm woningtekort. Inmiddels is echter ook breed bekend dat bomen CO2 opslaan en dat die CO2 in het hout bewaard blijft gedurende de hele levensduur. En dat (bouwen met) hout ook op andere gebieden het klimaat ten gunste is. We staan aan de vooravond van een nieuwe houten eeuw!

Gezond leefklimaat

Bouwen in hout is niet alleen goed voor het milieu en de omgeving, wonen in hout is ook gezond voor de mens. Studies hebben aangetoond dat de luchtkwaliteit in de woning verbetert en het comfort toeneemt. Bewoners van een in hout gebouwde woning zijn productiever terwijl ze minder stress ervaren en een lagere bloeddruk hebben. Bovendien hebben bewoners van een houten woning een beter cognitief vermogen. Ze presteren daardoor beter en zijn gelukkiger. Meer informatie vind je in de brochure ‘Natuurlijk wonen in hout’.

Veilig en onderhoudsarm

Uiteraard voldoet Woodstone aan alle Nederlandse bouwkundige- en veiligheidsnormen. De houten CLT-bouwpanelen worden toegepast in het casco (de dragende constructie) van de gebouwen. De gevels van de vijf appartementengebouwen zijn van een prachtig, circulair keramisch materiaal met een stoere uitstraling. Én zijn waterdicht en brandbestendig. Daardoor is het houten casco volledig afgeschermd van weer en wind en heb je dus geen omkijken naar onderhoud.

Ontwikkeling

M.J. de Nijs Projectontwikkeling
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Realisatie

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Verkoop & Informatie

Broekman makelaars
tel. 072 - 562 55 44
www.broekmanmakelaars.nl
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl

Verkoop & Informatie

VLIEG Makelaars
tel. 072 - 571 71 44
www.vlieg.nl/makelaar-heerhugowaard
heerhugowaard@vlieg.nl

© 2023 Wonen in Woodstone • Website by Sixtyseven VastgoedcommunicatieDisclaimer • Privacy verklaring