Skip to main content

Gezond wonen in het grootste
houten woonproject van Europa

Bouwen met CLT

Duurzaam, circulair en gezond. Het casco van elk gebouw van Woodstone wordt opgetrokken uit Cross Laminated Timber (CLT). Een oersterk, massief hout dat overal ter wereld al wordt toegepast voor de bouw van woningen en appartementen. Bij die CLT-bouw worden dikke houten planken kruislings onder hoge druk met elkaar verlijmd. Zo ontstaan er grote panelen van maar liefst 22 meter lang en acht meter breed. De dikte van deze panelen kan variëren van zes tot maar liefst 36 centimeter. Door de kruislingse verlijming ontstaan er zeer sterke, stabiele panelen die enorme krachten kunnen weerstaan. Vandaar dat CLT zich erg goed leent om grote bouwwerken mee te realiseren. Met een computergestuurde frees- en zaagmachine worden vervolgen de uitsparingen voor bijvoorbeeld ramen en deuren uit de panelen gezaagd. Alles tot op de millimeter nauwkeurig.

Duurzame bosbouw, minder CO₂-uitstoot

Het hout dat wordt gebruikt voor CTL-bouw komt uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk. Er wordt selectief gekapt en voor elke boom die uit het bos wordt gehaald, wordt weer een nieuwe boom geplant. Oostenrijk heeft op dit gebied een strenge wet- en regelgeving. Naast de heraanplant in Oostenrijk worden er speciaal voor Woodstone in Nederland ook nog eens 6.500 bomen geplant. Bouwen met hout is bovendien een schone en klimaatpositieve keuze. Bomen slaan gedurende hun groeitijd CO₂ op. Dit blijft voor eeuwig in het hout zitten, ook wanneer ermee wordt gebouwd. In Woodstone zit maar liefst 5,4 miljoen kilogram CO₂ opgeslagen. Ook wordt er nog eens ruim vier miljoen kilogram CO₂-uitstoot voorkomen door voor hout te kiezen in plaats van voor beton. Opgeteld komt dat overeen met de uitstoot van 63 miljoen kilometer in een benzineauto, oftewel 1.563 rondjes om de aarde.

Veilig en onderhoudsarm

Uiteraard voldoet Woodstone aan alle Nederlandse bouwkundige- en veiligheidsnormen. De houten CLT-bouwpanelen worden toegepast in het casco (de dragende constructie) van de gebouwen. De gevels van de vijf appartementengebouwen zijn van een prachtig, circulair keramisch materiaal met een stoere uitstraling. Én zijn waterdicht en brandbestendig. Daardoor is het houten casco volledig afgeschermd van weer en wind en heb je dus geen omkijken naar onderhoud.

Ontwikkeling

M.J. de Nijs Projectontwikkeling
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Realisatie

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
tel. 0226 - 39 70 00
www.denijs.nl
info@denijs.nl

Verkoop & Informatie

Broekman makelaars
tel. 072 - 562 55 44
www.broekmanmakelaars.nl
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl

Verkoop & Informatie

VLIEG Makelaars
tel. 072 - 571 71 44
www.vlieg.nl/makelaar-heerhugowaard
heerhugowaard@vlieg.nl

© 2021 Wonen in Woodstone • Website by Sixtyseven Vastgoedcommunicatie • Disclaimer • Privacy verklaring